Szeleta Park Látogatóközpont
3535 Miskolc Vadas Jenő utca 31329/3. Hungary
Not rated yet

Szeleta Park Látogatóközpont

Company name: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság
Validity starts: 04/23/2024 12:00 AM
Tags: 10%, Miskolc Pass discount, Miskolc Pass Tourist Card, 50%, Miskolc Pass 100%, Miskolc Pass Classic, Miskolc Pass - Free programs, Cultural programs
Discount: Miskolc Pass turisztikai kártyával egyszeri alkalommal ingyenes, Classic kártyával 50% minden „Park” jegytípusra (Jövő ösvény és Pókfonal játszótér), 10% a kombinált teljes árú és kom. családi jegyre

(Miskolc Pass turisztikai kártyával a Szeleta Park Látogatóközpont megtekintése egyszeri alkalommal ingyenes. (2024. május 20-tól))

Miskolc Pass Classic kártyával 50 % kedvezmény vehető igénybe minden „Park” jegytípusra (Jövő ösvény és Pókfonal játszótér), illetve 10% kedvezmény a kombinált teljes árú és kombinált családi jegy esetén.

A Szeleta Park „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállítása bemutatja a Bükk természeti kincseit, különleges földtörténetét, egyedi vízrajzát és barlangrendszerét, a kaptárköveket, a hegység jellemző növény- és állatvilágát, valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit.

Mindezt nemcsak grafikusan, hanem interaktív felületeken és 2-/3D-s filmeken keresztül is. A témakörök visszaköszönnek a látogatóközpont környezeti nevelési moduljaiban, amelyekkel várják a környékbeli általános- és középiskolás korosztályt. Számukra ezen alkalmakra foglalkoztató-terem áll rendelkezésre.

Az épületben lévő Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház az 4-14 éves korosztály számára készült. A gyerekek leereszkedhetnek a „Töbör gödörbe”, többszintes alagútrendszerben kalandozhatnak, miközben megfigyelhetik a Bükk hegység élővilágát. Felfedezéseik közben találkozhatnak a kardfogú tigrissel, de kipróbálhatják a régészkedést is. A létesítmény előtti téren a Bikkmakk játszótér, a belépővel látogatható parkban a Pókfonal játszótér várja a kicsiket.