Stresszmentesítő túra a Bükkben Miskolc Pass kedvezménnyel

Stresszmentesítő túra a Bükkben Miskolc Pass kedvezménnyel

A program Miskolc Pass Turisztikai Kártyával ingyenes, Miskolc Pass Classic kártyával 10% kedvezménnyel vehető igénybe. 

Ma már rengeteg módszer létezik arra, hogy rossz érzetektől és a mindent elnyomó feszültségektől megszabaduljon az ember. Az egyik ilyen a túrázás, mely a komfortzónából kivezetve a természet, és általa önmagunk és a saját harmóniánk megismerésére csábít.

A gyaloglásnak rengeteg jótékony hatása ismert. Kiváló hátfájás ellen, jót tesz az izmoknak, csökkenti a testsúlyt. Jó hatással van a szív- és keringési rendszerre is. Segít a testben fokozni a véráramlást, mely a test egyik legfontosabb izomszövetét, a szívet is karbantartja. Fő élettani hatása, hogy a vérnyomást, és ezáltal az idegességet is csökkenti.

A mozgás által a szervezetben boldogsághormonok, endorfinok szabadulnak fel. A vérben lévő stresszhormonok szintje csökken, és ezáltal máris jobban érezhetjük magunkat. A tiszta, friss levegőtől az agy is több oxigénhez jut, amely által az gondolatok is tisztává válnak.

A természetjárás lelki gyógyító erejét célozzák meg a stresszmentesítő túrák. Egy ilyen kirándulás alatt a legtöbb túrával ellentétben nem a teljesítményre kerül a hangsúly. A túravezető és a túrát kísérő szakértő segítségével a gyaloglásnak a célja maga a megtett út lesz.

Hogy segítsünk megkönnyíteni a hétköznapokat és hogy felfrissíthessük a testet és a lelket, a miskolci turisztikai szervezet stresszmentesítő túrasorozatot indít márciustól a Miskolchoz és Lillafüredhez közel eső erdei útvonalakon, melynek célja, hogy segítsen elereszteni a fárasztó hétköznapok miatti feszültséget. A növények és testmozgás pozitív energiái által olyan feltöltődést biztosítunk, amely jótékonyan hat az egészségre, miközben megtisztítja a lelket, felfrissít és akár még vonzóbbá is tesz. Ráadásként egy felejthetetlen élmény, egy igazi kaland.

Az év utolsó túrájára októberben 28-án kerül sor, ahol a változatos színekben pompázó fák látványától és az őszi erdő illatától lazulhatnak el a színterápiás sétánkon.

Tervezett időpontok és témák:

  • 2017. október 28.: „Színterápia” a Bükkben

A túrák minimum 5 fő jelentkezése esetén indulnak, a részvételhez elő regisztráció szükséges legkésőbb a túra tervezett indulása előtt egy héttel. Jelentkezni és érdeklődni lehet e-mailben a lillafured@hellomiskolc.hu címen, telefonon: +36704320965. Kizárólag egyéni vendégek jelentkezését várjuk.

A túrák nem igényelnek különösebb felkészülést, de a szintemelkedés miatt azoknak ajánlott, akik kisebb-nagyobb rendszerességgel mozognak. A túrára javasoljuk kényelmes, csúszásmentes lábbeli viselését és egy jógaszőnyeg bekészítését.

Árak: 3 500 Ft/fő, Miskolc Pass turisztikai kártyával ingyenes a részvétel! Miskolc Pass Classic városkártyára pedig 10% kedvezményt biztosítunk.

A részvételi díj a túravezetés és jógaóra árát tartalmazza, belépőket vagy más szolgáltatásokat nem. Extrém időjárás esetén a túrákat későbbi időpontra halaszthatjuk. A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.